fbpx
Gå till innehållsmeny
Tjänst, projekt, namn...

Kontakta oss

Välj stad

Alex Karpsson debuterar på Foo Café: så säkerställer du hög effektivitet i agila projekt

Hur kommunikation och samarbete i ett team kan förbättras är inte alltid helt självklart. Websteps expert Alex Karpsson håller nu ett föredrag om vad man ska tänka på för att lyckas. Den 19/12 har vi på Webstep äran att presentera vår kollega Alex Karpsson som talare på Foo Café.

Ineffektiva mjukvaruteam som präglas av hög stress och dålig kommunikation leder allt som oftast till onödigt långa leveranstider, bristande kvalité och sämre resultat. Många i branschen har varit med om det, kommer möta det framöver eller brottas kanske med det just nu. Hur ska man då göra för att ta sig ur och vända på en sådan ohållbar situation?

”Mjukvaruteamets tre komponenter; verksamheten-utvecklingen-kvalitetssäkringen, får inte alltid ihop kommunikationen och samarbetet. Vad blir lidande då? Effektiviteten. Den teknik jag kommer presentera höjer prestandan och effektiviteten i agila projekt, genom förbättring av samarbete och kommunikation komponenterna emellan.”, berättar Alex.

Tekniken som Alex kommer presentera kallas Tres Amigos, och behandlar enkla arbetssätt som ska förbättra kommunikationen i agila team, vilket i förlängningen resulterar i bättre gruppdynamik och effektivare utvecklingsarbete.

Alex har i sin roll som teknisk testare genom åren värnat om att förfina arbetsmetodiker inom det agila området, och testarens roll i gruppen. Från att tidigare ha jobbat som java-utvecklare i hemlandet Lettland, sadlade Alex om till testare vid flytten till Sverige. Sedan 2015 har Alex jobbat på Webstep.

”Alex har ett härligt engagemang för det agila arbetssättet och är en underbar kollega för oss på Webstep. Vi är stolta över att han kommer presentera tekniken han förespråkar så starkt för på just Foo Café som vi sedan många år har haft ett väldigt bra samarbete med.”, berättar Jakob Cardell, VD på Webstep i Sverige. 

19/12 är datumet att ringa in i kalendern för den intresserade, och kl.17.45 äntrar Alex scenen. Anmälningslänk till eventet finns nedan.

Foto: Mats Jernsell

Relaterat / Kontaktpersoner

Vedlagte filer