Gå till innehållsmeny
Tjänst, projekt, namn...

Kontakta oss

Välj stad

Gilberto Batres-Estrada

Data Scientist, Stockholm

Gilberto Batres-Estrada har en MSc i teoretisk fysik vid Stockholms universitet och har bakgrund och intresse för avancerad analys och datavetenskap, tagit en ny magisterexamen i tillämpad matematik och statistik vid Kungliga Tekniska Högskolan. Han har flera års erfarenhet inom IT-branschen, bank, finans och försäkring.

Inom Data Science har Gilberto utvecklat handelsalgoritmer för automatisering av aktiehandel och “deep learning” -modeller som stöder valet av aktier i aktieportföljer. I olika projekt har han använt sin kunskap om Neutral Networks, Deep Learning, Support Vector Machines, Gradient Boosting Machines och flera andra maskininlärningsalgoritmer för att lösa olika affärsproblem.

Gilberto är ödmjuk, öppen, glad, positiv och delar gärna med sig av sin kunskap. Han är högt ansedd av sina team och är en bra lagspelare. Gilberto har förvärvat ett pedagogiskt sätt att förklara svåra begrepp från sin tid som undervisningsassistent vid Matematiska institutionen vid KTH, där han föreläste inom statistik.