fbpx
Gå till innehållsmeny
Tjänst, projekt, namn...

Kontakta oss

Välj stad

Ärlig och pragmatisk approach på Kompetensbion i Stockholm

Det är helt underbart att kunna bjuda in till en så här uppskattad kväll. Jag känner igen många ansikten från tidigare biokvällar. Jag bokar en lunch med en gammal kollega som jag inte sett på alldeles för länge. Jag får ta del av det senaste skvallret från mitt gamla uppdrag. Jag sätter mig bredvid en kollega från mitt nuvarande uppdrag under föreläsningarna. Vi hinner snacka lite om livet i allmänhet men även hur trevligt det vore med molnlösningar. Sen börjar föreläsningarna.

Anders Bjørnestad, från huvudkontoret i Norge, är mycket pedagogisk när han på ett lättsmält och hands-on sätt berättar om skalbarhet i molnet på sin föreläsning om “Cloud Scalability in Action“.

Steg-för-steg visas vi här hur man levererar robusta, skalbara applikationer i Amazon Cloud samtidigt som systemsäkerheten höjs och kostnaden minskar. Det blir en härlig dag när vi kan skratta åt hur dyr drift av fysiska maskiner och resursbrist på driftavdelningen tidigare hindrade oss ifrån att leverera relevanta och kvalitativa produkter i rätt tid till våra kunder! Det är nu viktigare än någonsin att sprida förståelse kring molnet. Det var därför häftigt att se Amazon Webservices ”first-hand”.

Den andra talaren, Patrik Falk ifrån Malmökontoret, har haft uppdrag under en längre tid i Stockholmsregionen. Ryktet har redan spritt sig att Patrik ”really knows his stuff”, vilket även förklarar varför han fick möjlighet att presentera sin föreläsning “Hur man misslyckas med Agila Metoder“. Patrik har en rak, ärlig och pragmatisk approach. Med djup kunskap inom grunderna i Agil metodik, tilltalade hans presentation både nybörjare och den som dagligen vistas i Agila miljöer.

Han presenterade under kvällen ett antal klassiska misstag och illustrerade med sina egna erfarenheter, samt passade på att rekommendera även en av mina favorit böcker; The Five Dysfunctions of a Team av Patrik Lencioni.

Hans andra rekommendation var Drive av Daniel H. Pink, vilken skall jag läsa i helgen.

När kvällen närmar sig sitt slut skjutsar jag hem en gammal kursare som jag inte pratat med sen vårens kompetensbio. Vi kommer fram till att vi skall ses innan nästa kompetenskväll, vi har en hel del att snacka om. Kvällen har varit lyckad och jag ser redan fram emot nästa tillfälle.

Jag hoppas vi ses där, om inte tidigare!


Kort om Helena Thorarins, Project Manager hos Webstep
Helena Thorarins är en nyfiken och engagerad projektledare som alltid har ett leende nära till hands. Hon har en förmåga att konkretisera tankar och idéer som ofta smittar av sig på omgivningen och det är precis det som kännetecknar en premium konsult från Webstep. När hon inte renoverar på huset eller läser, så “nördar” hon gärna ner sig i den senaste tekniken (Raspberry Pi mfl).

Humöret är på topp när jag ser hur vi på SF park återigen lyckas samla fler besökare än någonsin till kvällens föreläsningar, den 17 november, och visning av nya Bond filmen.

Relaterat / Kontaktpersoner

Vedlagte filer