fbpx
Gå till innehållsmeny
Tjänst, projekt, namn...

Kontakta oss

Välj stad

En snabb resa efter en lång startsträcka

Vi inleder det nya året med att låta en av våra nya medarbetare presentera sig och berätta om den resa han gjorde från ett konsultbolag till ett annat, och vad som utmärker oss till en av Sveriges Bästa arbetsgivare.

När Webstep kontaktade mig första gången var det genom LinkedIn, men som likt de flesta rekryteringsmail som kommer den vägen, så hamnade det i skymundan.

Dom nämnde att de sökte en senior Javautvecklare, och att de gärna ville träffa mig på en intervju, men lät meddelandet vara obesvarat.

Jag kände mig knappast senior efter att ha jobbat med utveckling i 4 år och dom lät snarare som ett företag som jobbade främst med front end.

Men ett antal månader senare kände jag att det var dags att söka ett nytt jobb och jag googlade därför Sveriges Bästa arbetsgivare Stockholm och kände jag ganska snabbt igen Webstep från sökresultaten, så efter lite mer än 2 månader svarade jag att om man fortfarande var intresserad så skulle jag gärna komma på den där intervjun.

Kort därefter fick jag till svar att jag skulle få träffa Webstep på deras huvudkontor på Kungsgatan i centrala Stockholm.

Väl på plats, fick jag träffa Eje Thorarinsson såväl som några av de andra på kontoret och fick där ett väldigt bra intryck av både företaget och de som arbetade där. Efter ytterligare två intervjuer så signade jag på anställningsavtalet och det tog inte mer än 2 minuter efter den sista intervjun innan jag blev tillfrågad om jag hade möjlighet att gå på intervju hos en kund redan dagen efter – efter en snabb genomgång kring vad uppdraget innebar åkte jag och en av deras säljare dit.

Så bara några timmar senare hade jag mitt första kunduppdrag fixat – 4 dagar innan jag ens påbörjat min anställning. 🙂

Kort om författaren: Claes Näätsaari är en passionerad utvecklare som brinner för design, utveckling och kvalitetssäkring. Han har ett förflutet från ett av Sveriges största logistikbolag, men hade redan under sin högstadietid skrivit sitt första program. Claes är en ödmjuk själ som älskar att ta sig an nya utmaningar och som drivs av ett tydligt kvalitetstänk.

Claes Näätsaari, 2017 © Webstep

Relaterat / Kontaktpersoner

Vedlagte filer