fbpx
Gå till innehållsmeny
Tjänst, projekt, namn...

Kontakta oss

Välj stad

Erfarenheter från StarWest, del 1

Under några dagar i början av oktober reste kollegorna Mats, Johan, Henrik, Alex, Peyman och Fredrik till StarWest i USA, en konferens som årligen lockar tusentals besökare och som rankas som världsledande inom test & kvalitetssäkring.

STARWEST är en av de äldsta och mest respekterade konferenserna inom test och kvalitetssäkring ger stora möjligheter till nätverkande och lärande. Konferensen, som täcker ett brett utbud av några av de hetaste och mest efterfrågade ämnena inom test fokuserade i år på Automation, Internet of Things, Testmetoder samt Säkerhet.

Nedan följer utdrag från några av våra iakttagelser från konferensen..

Implement BDD with Cucumber and SpecFlow – Mary Thorn

Personligen kan jag tycka att titeln är rätt missvisande, då den egentligen borde heta “How to write good gherkin and implement BDD into your teams“.

Trots det, eller, tack vare detta tycker jag det var en väldigt bra presentation av och med Mary Thorn, pratade om de utmaningar vi dagligen ställs inför i samband med att man implementerar behavior-driven development och gav samtidigt konkreta exempel på hur man tacklar dessa.

Vidare berättade Mary om sina erfarenheter kring Gherkin och vi bjöds flitigt på ”tips and tricks” för hur man skapar den ”The Ultimate Feature File” 😉

Jag kan lätt säga att jag blev mycket inspirerad av denna workshop, men inte bara det, jag fick även bekräftelse på att min existerande kunskap är korrekt och aktuell. Det är mycket tack vare Marys inspirerande tal som jag nu har börjat skapa mig en mer personlig verktygslåda fylld med tankar & idéer.

Det är knappt så jag kan vänta tills jag kommer hem till Sverige, så jag kan börja omsätta och implementera dessa i kommande projekt. (Fredrik Runnsjö, Teknisk testare, Webstep)

Get your message Across: Communication Skills for Testers – Julie Gardiner

Julie Gardiner, berättade här kring vikten av kommunikation. Hon levererade verkligen en mycket intuitiv och intressant förmiddag där hon varvade sina egna erfarenheter kring kommunikation mellan testare, chefer, beställare och utvecklare. Under förmiddagen involverade hon publiken i olika övningar, något jag tycker var mycket bra. Vidare berättade hon om hur man skapar förtroende och blir en s.k. “Trusted Advisor” och hur det handlar om att förtjäna tillitge råd och bygga varaktiga relationer.

Det tar givetvis olika lång tid att bygga upp beroende på vilken position eller ställning personen har, men kan likväl raseras väldigt fort om man missbrukar sin position.

Under sin presentation, återkommer Julie gärna till vikten av att kommunicera rätt, och vilka kanaler som är att föredra beroende på det vi vill förmedla. Summa summarum, det här var en mycket givande förmiddag med Julie Gardiner. (Henrik Lönn, Manager, Webstep)

Många struliga och flummiga sessioner – men när jag träffade rätt… då jäklar! 🙂

Hela upplägget kring presentationerna på StarWest fungerade riktigt bra och som deltagare gavs vi möjligheten att här välja fritt mellan olika sessioner och spår, som alla pågick samtidigt.

Många av deltagarna håller säkert med mig när jag säger att “vissa sessioner var lite väl flummiga och svåra att förstå“, men som tur var fanns det en oskriven regel: tyckte man inte att något var tillräckligt givande så var det inga problem med att byta till annan session. Jag kände definitivt igen upplägget från vår Barcelona konferens för ett tag sen. Det här innebar att jag flera gånger vandrade planlöst mellan olika rum & sessioner.. men när jag äntligen hittade rätt första gången så var det i workshoppen “Selenium Test Automation from the Ground Up“.

Och vilken otroligt bra workshop det var!

På plats hittade vi gurun Jeff “Cheezy” Morgan (som självfallet hade missat att informera deltagarna om att dom var tvungna att förinstallera ett gäng verktyg på sin egen dator för att kunna hänga med i hans presentation). Det löstes lätt med att han delade ut USB-minnen som, utöver de nödvändiga verktygen, innehöll en massa träningsmaterial som alla fungerade klanderfritt. Så efter allt initialt strul, där flera deltagare faktiskt lämnade i frustration, ändrades tempot väldigt snabbt och blev ändå en mycket intressant och givande föreläsning. (Peyman T. Rashid, Teknisk testare, Webstep)

Humanitarian toolbox – en lite mer ”hands-on workshop

Utöver alla de presentationer som hölls under konferensen fastnade några av våra kollegor för en ideell workshop där vi gavs möjligheten att testa av en applikation, Humanitarian Toolbox, vilken syftar till att hjälpa humanitära organisationer förebygga naturkatastrofer med hjälp av ”open source”-lösningar.

Det var egentligen av en ren slump som vi fastnade för denna workshop, som under flera kvällar samlade på sig några av de hetaste namnen inom test & kvalitetssäkring. Väl på plats hamnade vi därför ofta i spännande och ibland hetsiga (eftersom så många av oss brinner för det som vi jobbar med) diskussioner med några av branschens hetaste gurus, i stil med Julian Harty, Isabel Evans, Michael Bolton, Mary Thorn, Wade Wachs, Julie Gardiner m.fl.

Inlägget ”Erfarenheter från StarWest..” är del 1 av 2, där det andra inlägget kommer ut under vecka 42

StarWest, Kalifornien, 2016

Relaterat / Kontaktpersoner

Vedlagte filer