fbpx
Gå till innehållsmeny
Tjänst, projekt, namn...

Kontakta oss

Välj stad

Fantastiskt erfarenhetsutbyte på Kompetensbion i Malmö

Det var fantastisk kul att se hur såväl nya som befintliga kunder och besökare från alla branscher och discipliner samlades i salongen för att lyssna på två riktigt bra presentationer, för att sen avsluta med den bioaktuella James Bond-filmen, Spectre.

Gemensamt för båda presentationerna var för min del att jag redan hade sett dom tidigare, så jag kunde fokusera på att studera saker jag hade missat första gången. Det var i alla fall vad jag trodde!

Kvällens första workshop hölls av Kjell Ljøstad, från vårt Norska huvudkontor, som med en fascinerande presentation här berättade om hur man skapar och bygger effektiva team. Trots att vi fyra veckor tidigare hade sett samma presentation på företagets konferensresa till Berlin, så hade Kjell lyckats ändra så pass mycket i sitt framförande, att det kändes nytt, fräscht och annorlunda.

Den andra workshoppen, hölls av Tomas Malmsten som här berättade om hur man på enklast möjliga sätt hanterar & underhåller ”Legacy”-kod. Han började med att visa oss några enkla tips och knep som man kan använda sig av för att analysera befintlig kodbas, med utgångspunkt från bland andra böckerna ”Working effectively with legacy code” och ”Your code as a crime scene”, samt ett designpattern vid namn ”Light the forest”.

Avslutningsvis, gick Tomas igenom flera kraftfulla förslag som deltagarna kunde ta med sig och börja använda sig av direkt, där en av de viktigaste och enklaste var att ”namnge allt”.

Förberedelserna är redan igång inför nästa Kompetensbio, som kommer ske under våren 2016 – och även om vi slog i taket denna gång, med 300 deltagare, så är det nu dags att dra hit ännu fler!

Jag kommer vara där, kommer ni?


Kort om författaren:
Louis Hansen, Senior .NET-konsult, Webstep

Louis Hansen är en driven och passionerad utvecklare som hela tiden jobbar med att ta till sig och sprida kunskap. När han inte jobbar hittar man honom ofta på Foo Café, där han är med att driva Øresund Software Craftmanship Group. Fritiden spenderas tillsammans med nära och kära framför diverse brädspel, samt med desperata försök att hålla koll på ett hem där 3 katter regerar.

Torsdagen den 12 november var det återigen dags för Kompetensbio i Malmö och det blev väldigt snabbt tydligt att folk hade saknat vårt event.

Relaterat / Kontaktpersoner

Vedlagte filer