fbpx
Gå till innehållsmeny
Tjänst, projekt, namn...

Kontakta oss

Välj stad

Humle & IoT? På Webstep går det ihop!

Webstep är ett kompetensdrivet företag där medarbetarna både inspirerar och låter sig inspireras. Oftast inom områden som syftar till att hjälpa våra kunder. Men ibland finns det även ett intresse kring något som kanske inte ligger inom vårt verksamhetsområde och det är här som vi uppmanar till kunskapsdelning.

Så varför gör vi det? Jo, för att vi helt enkelt tycker det är kul och för att det ofta leder till såväl innovationer, stärkta relationer och ett bättre företag.

Vår egen ölbryggningskurs var ett sådant exempel.

Kursen initierades av vår kollega Mats Ljungberg som var nyfiken på området och vips var vi en grupp på ~10 personer som gick från teori till praktik i bryggeriprocessen.

Bryggd på huvudkontoret på Kungsgatan 57A, med etiketter, kapsyler och allt som vi utformat tillsammans inom gruppen bjöd vi in våra kollegor i Stockholm för att släcka vår gemensamma törst tillsammans. Det var dags att provsmaka vår egna W.I.P.A. En välkomstskål utbringades och vi kan säga som så att om än oerhört partiskt, att varken Champagne eller Pommac saknades.

Till er ölfantaster där ute kan jag säga att WIPA smakar som en god amerikansk IPA.

Den karaktäristiska tydliga beskan finns där och så även den något högre alkoholhalten och den gulaktiga färgen. Humle smakar det rikligt om likaså, men eftersom vi vare sig överdrev med smak-/ eller torrhumlade så har den lite mindre humlesmak än många andra av samma sort. Sen så smakar det ju så klart extra gott när man gjort den själv.

Under våra kompetenskvällar har vi inte bara genuint kul tillsammans, utan vi utformar även tankar och idéer i hur vi kan förenkla och åskådliggöra processer utifrån våra egna kunskaper och expertis.

På nästa kompetenshelg kommer vi därför att mixa ett Hackaton med sensorlösningarna från Disruptive Technologies med Internet of Things – där vi garanterat kommer få användning av vår nytillkomna kunskap inom mikrobryggning och förhoppningsvis även kunna utveckla nya lösningar kring ämnet.

Kvällen i ära, vi hade kul. Resultatet blev något oväntat. Även den här gången. 🙂

Vill du vara med oss och göra det oväntade eller vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig som kund att göra det oväntade? Hör av dig.

Glada i hågen presenterar vi på Webstep vår egenproducerade W.I.P.A. © 2017

Relaterat / Kontaktpersoner

Vedlagte filer