Gå till innehållsmeny
Tjänst, projekt, namn...

Kontakta oss

Välj stad

Bli en Websteppare!

Vill du tillhöra en av Sveriges bästa arbetsplatser? Att vara en del av Webstep innebär kort och gott att du är mer än en konsult – du är en del av något större. Att vara en Websteppare innebär att du får ta del av en familjär gemenskap och där tillit och förtroende är viktigt. Vi vill gärna höra dina åsikter och ideér och detta är något som vi jobbar med kontinuerligt.

Något som också är viktigt för oss är att dela kunskap! Detta gör vi på ett gäng olika sätt såsom genom kompetenskvällar, kompetenshelger och bloggskrivande. Att vi även har en bra företagskultur på Webstep är något som vi ständigt arbetar med och mäter. Därför kan vi stolt berätta att vi under de senaste fyra åren legat på topplistan hos den internationella organisationen Great Place to Work som en av Sveriges bästa arbetsplatser!

Att vara konsult hos Webstep

 • Vad våra medarbetare har gemensamt är att alla har arbetserfarenhet från IT-branschen. Vi tittar inte på antal års erfarenhet utan det viktiga för oss är vad du har gjort under din tid i arbetslivet och vad du kan bidra med till våra kunder och till Webstep. Som konsult hos oss är du vår viktigaste medarbetare. Vi vill hjälpa dig att få de bästa förutsättningarna du kan för att göra ett bra jobb ute hos våra kunder. För oss är det även viktigt att du trivs med din vardag. Denna dialog börjar med dig redan under vår rekryteringsprocess för att vi ska lära känna dig bättre och för att se om vi är en match för varandra. Att skapa bra förutsättningar för dig och din utveckling är något vi vill fortsätta hjälpa dig med under din resa som anställd på Webstep och genom dina uppdrag ute hos våra kunder.

 • Vi har ett utmärkt fokus på kompetensutveckling och lyssnar på våra medarbetare oavsett vad det handlar om”*

  Vår vision är att frigöra våra medarbetares och kunders fulla potential. Vi gör detta genom att ha fullt fokus på våra medarbetare. Tillsammans skapar vi rätt förutsättningar för oss som individer men också som företag. En av dessa delar är kompetensutveckling och ett annat är att vi har en öppen kommunikation.

   

 • Jag tycker att det är en familjär stämning och en kultur där man verkligen bryr sig om varandra”*

  På Webstep vill vi ha en platt organisation. Detta strävar vi efter med hjälp av våra värderingar. Genom att vara Ärliga och Okomplicerade försäkrar vi oss om att samarbeten och relationer med kunder och konsulter byggs med enkelhet, öppenhet och pålitlighet. Som Innovativa och Kompetenta håller vi koll på en ständigt föränderlig bransch och omvärld. Genom att vara Engagerade och Kvalitetsmedvetna hämtar vi och delar kunskap.

 • Frågar och lyssnar på våra åsikter och ger en känslan av att företaget finns till för oss anställda och inte tvärtom”*

  Vi har under de senaste fem åren deltagit och utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser av den internationella organisationen Great Place to Work®. Det som mäts är medarbetarnas förtroende till ledarna, varandra och organisationen. I 2019 års undersökning kan vi stolt säga att 100% av våra medarbetare säger att Webstep är en mycket bra arbetsplats!

  *citat från medarbetarundersökning 2019

Våra områden

På Webstep har vi fem olika områden som du kan tillhöra som konsult. Vår grundkärna är systemutveckling och där grupperingarna är .NET, Java eller Front-End. Våra två andra team är Artificiell Intelligens/Machine Learning där vi har både Data Scientist och Data Engineers följt av IT-Management som har personer med kompetens inom alltifrån Agil Coachning till Produktägare.

Oavsett vilket team du tillhör eller vilken ort så är du en del av Webstep. Vi arbetar hela tiden för att du känna att du har ett team bakom dig när du är ute på uppdrag. Både när det gäller att bara prata om hur din dag har varit eller om det är något tekniskt problem som du vill bolla med en kollega. Vi finns alltid här för varandra.

Allt det här erbjuder vi dig

Att vara konsult hos oss på Webstep innebär att du är företagets viktigaste medarbetare. Därför har vi anpassat vårt arbetssätt för att du ska kunna må bra, trivas med din vardag och ha goda möjligheter till att kompetensutvecklas.

 1. Kompetensutveckling är en av våra hjärtefrågor! Vi gillar att lära oss tillsammans med också att dela med oss av vår kunskap till andra. Detta gör vi bland annat med våra populära kompetenshelger två gånger per år med tech-gurus från hela världen, såsom Sam Farley och Dan North. Vi har även kontinuerliga kompetenskvällar, arrangerar Webstep Cloud School och skriver bloggar.
 2. Ditt uppdrag formar din vardag. Därför är du involverad och tillsammans med din närmsta chef och sälj hittar uppdrag som passar dig bäst. Resten sköter vi.
 3. På Webstep erbjuder vi dig en lönemodell som ska kännas trygg för dig och även gå att anpassa efter dig och din livssituation. Hos oss har du därför möjlighet att välja mellan två olika modeller beroende på vad som är viktigt för just dig.

 

Tillsammans är vi bättre.

Att utveckla Webstep är något vi vill göra tillsammans med dig. Därför ordnar vi kontinuerligt aktiviteter där vi gärna vill att du är med och påverkar vad och hur vi gör det:

  1. En gång per år bjuder vi in dig till vår årliga We-helg för att tillsammans diskutera vad vi på Webstep gör bra i vår verksamhet och vad som kan förbättras. Förslagen blir sedan mål som vi arbetar med till nästa års We-helg. På så sätt fortsätter resan mot en arbetsplats där alla trivs.
  2. För att stärka gemenskapen arrangerar vi kontinuerligt olika typer av sociala aktiviteter, som familjedagar, träningslopp, after works och sommar- och julfester. Dessutom reser vi varje år utomlands på en gemensam konferensresa. Har du egna idéer på aktiviteter som du vill göra ihop med dina kollegor så tar vi gärna emot dina förslag.
  3. Att ha ett dynamiskt företag som anpassar sig efter samhället och våra kunder är viktigt för oss. Just därför vill vi involvera dig. Flera av våra kollegor har varit med och byggt upp de kompetensområden vi har idag. Genom vår satsning Garage project så har du även möjlighet att bygga på nya produkter och idéer tillsammans med dina kollegor, som längre fram kan bli något vi kan erbjuda våra kunder.