fbpx
Gå till innehållsmeny
Tjänst, projekt, namn...

Kontakta oss

Välj stad

Klockren! kompetenshelg med David JP Phillips

Sällan har jag fått så mycket ut av en kurs på så kort tid. I slutet av augusti satt jag storögt och lyssnade till insiktsfulla råd från David JP Phillips och hans kurs Modern Presentationsteknik.

I slutet av augusti hade jag förmånen att delta i en kompetenshelg med mina kära kollegor på Webstep. Kursens tema var presentationsteknik och vi var 9 tappra själar som hade anslutit till dess skara.

Själv fascinerades jag av Davids livshistoria där han berättar att han redan tidigt blev intresserad kring hjärnans funktioner och mer specifikt vad som triggar hjärnaktivitet i olika delar av hjärnan.

Vem trodde att en bra intresseväckare i presentationen faktiskt skapar dopaminer hos åhöraren?

David väver på ett genialiskt sätt in små anekdoter ur sitt eget liv för de olika tekniker han försöker förmedla till sina publik. Under berättandet ger han exempel på variationer i gestik, röstläge och kroppshållning, kort sagt allt som är viktigt att tänka på för att lyckas med en presentation. Det pedagogiska greppet är magnifikt och väl genomtänkt när man använder storytelling för att förmedla sin poäng genom anekdoter.

Han bygger upp en spänning och förväntan som får åhöraren att ta in mer av kursen.

Under kursen varvades gruppövningar med teori, hur hjärnan tar in och tolkar information. Bäst gillade jag intresseväckaren “Deras varför” vs “Mitt eget varför“, kort sagt vad det är som motiverar just mina åhörare att fortsätta lyssna på min presentation.

Under kursen fick vi här presentera våra egna alster i flera olika steg med mycket saklig, rak-på-sak och personlig feedback. David ger även tydlig återkoppling kring det teoretiska stoffet i kursen.

När dagen var till ända, kändes det som en lättnad och vi gick från kurslokalen med en inre tillfredställelse över att ha lyft vår egen presentationsförmåga flertalet snäpp.

Fredrik Åhman är en utvecklare med mer än 15 års erfarenhet. Han har jobbat som lärare inom systemutveckling och programvarudesign, är en hängiven tekniknörd och kommer ursprungligen från Gävle.

Modern Presentationsteknik med David JP Phillips

Relaterat / Kontaktpersoner

Vedlagte filer