fbpx
Gå till innehållsmeny
Tjänst, projekt, namn...

Kontakta oss

Välj stad

Kompetens genom inspiration visar sig återigen vara ett vinnande koncept!

När de flesta längtade hem till familjen för fredagens sedvanliga tacomys samt se Gunde Svahn programleda klassikern Fångarna på Fortet, då återstod det ett gäng kompetenssugna kollegor från Webstep som trotsade Stockholms rusningstrafik med kursen mot Nynäshamn. Början på en långhelg tillsammans med Gojko Adzic stod på tröskeln.

Websteps högt uppskattade Kompetenshelg gick av stapeln igen mellan 25 och 27 augusti, och det finns få bättre sätt att spendera en löningshelg på än att höra Gojko föreläsa om ämnet ”Specification by Example”, vilket passande nog även är titeln på en av hans böcker.

Liksom många gånger tidigare var inramningen återigen fantastisk. Konferensanläggningen Nynäs Havsbad blandar som alltid vacker idyll, mat som lämnar tallrikarna fläckfria och workshops som lär oss mer än en termin på universitetet gjorde.

Gojko lärde oss under en hel helg hur man genom kollaboration och lätt metodik får fram krav- och testspecifikationer genom exempel utifrån rätt ställda frågor. Enkelt i teorin för somliga, men en väldigt utvecklande och utmanande praktisk tillämpning när det har gjorts på annat sätt i flera år. Med hjälp av Gojkos vägledning och hands-on pedagogik kunde samtliga kollegor i slutet av helgen komma hem med bättre kunskap kring hur kravbildens brister kan finputsas.

Gojkos kommentar:

”It was an absolute pleasure to work with such smart and interested people!”

Vad är då lärdomen från denna intensiva men ack så givande kompetenshelg? Jo, det befäster återigen att det bästa sättet att kompetens- och vidareutveckla redan erfarna och rutinerade konsulter är genom inspiration. Gojko ansluter sig till en redan imponerande skara tidigare inspiratörer, som utgörs av bl.a. Dan North, Simon Brown, David Farley, Martin Thompson, Kevlin Henney och Joe Reinsberger.

Mats Ljungbergs kommentar:

”Jag tycker det är fantastiskt att få nya intryck och insikter från kloka personer. I helgen fick jag just det tillsammans med mina kollegor och Gojko Adzic. Vi fick, bland annat, lära oss om tekniken ”specification by example” och hur man kan använda den för att förenkla och öka kvalitén i kravprocess och testfallsautomation. ”

Mätta och belåtna efter mer kompetens är vi dock inte, och nästa storstjärna är redan inbokad till våren. Ämnet som kommer beröras är högaktuellt, och leds av en person som författat flera böcker i ämnet. Tacomys och Gunde Svahn i all ära, men i vår får ni stå åt sidan ännu en gång.

Om Gojko Adzic:

Gojkos bok Specification By Example vann Jolt Award för bästa bok när den kom ut. År 2016, så vann Gojko European Software Testing Outstanding Achievement Award. Samma år blev han framröstad som den mest inflytelserika agila testproffs, och hans blogg vann Agile Award för bästa online-publikationen i Storbrittanien.

Gojko Adzic med Webstep-konsulter på Nynäs Havsbads konferensanläggning

Relaterat / Kontaktpersoner

Vedlagte filer