fbpx
Gå till innehållsmeny
Tjänst, projekt, namn...

Kontakta oss

Välj stad

Kompetenskväll på Webstep: En introduktion till JAutomate

Konceptet är oslagbart- trevliga och kompetenta kollegor samlas i en avslappnad miljö för att tillsammans utforska en produkt, koncept eller idé. Alla är välkomna, oavsett ämne. Det bara att dyka upp för att lyssna, delta gör man om man vill. Det finns inga krav. Oftast. Igår fick vi installera JAutomate innan vi dök upp. Vi skulle, med hjälp av Johan Sandström, här skapa automatiserade test skript.

Detta med att skapa skript lät som överkurs i mina öron. Jag leder projekt, inte skall jag sitta och hacka? Jag åkte dit för att lyssna, för att krafsa på ytan så att jag lättare kan bidra med kunskap och förståelse i mina åtaganden. Jag ville se ett automatiserad test verktyg på riktigt, lära mig om skillnader mellan angreppsätten och förstå vilka fördelar och fallgropar som finns. Jag skulle dit och lyssna.

Kvällen blev inte riktigt hur jag tänkt mig. Installationen hade jag gjort kvällen innan, något skeptisk till om jag behövde den, men med några få klick. Med några få klick till hade jag ett fungerande skript. Skriptet, som jag trodde skulle bli komplext och svårt att konfigurera visade sig istället vara grafiskt och lätt att förstå. Jag kom snabbt in på hur skriptet kunde konfigureras och förbättras.

Då jag är projektledare för ett JIRA -införande hos min uppdragsgivare blev kvällens utbildning direkt relevant för mitt uppdrag. Verktyget kan nämligen integreras med JIRA.

Det är en spännande tid att leva i – där projektledaren kan skapa och konfigurera enkla automatiserade test skript och JAutomate skapar defekter i JIRA när testarna sover. Inte har världen blivit mindre komplex för det. Vi lever i en värld där de problem vi möter hos våra uppdragsgivare är mer mångfacetterade än någonsin. Vi behöver därför underhålla vår förståelse för varandras roller, kompetenser och utmaningar. Vi behöver forum där vi delar kunskap med varandra för att hänga med i de förändringar som vi står inför inom våra respektive kompetensområden och i branschen som helhet.

Jag ser redan fram emot nästa kompetenskväll.

Kort om Helena Thorarins, Project Manager hos Webstep
Helena Thorarins är en nyfiken och engagerad projektledare som alltid har ett leende nära till hands. Hon har en förmåga att konkretisera tankar och idéer som ofta smittar av sig på omgivningen och det är precis det som kännetecknar en premium konsult från Webstep. När hon inte renoverar på huset eller läser, så “nördar” hon gärna ner sig i den senaste tekniken (Raspberry Pi mfl).

Det finns inget bättre än en kompetenskväll.

Relaterat / Kontaktpersoner

Vedlagte filer