fbpx
Gå till innehållsmeny
Tjänst, projekt, namn...

Kontakta oss

Välj stad

Kompetenskväll på Webstep – en underhållande och träffsäker workshop kring Cucumber och Gherkin

Under min första kompetenskväll på Webstep fick jag i trevligt sällskap ta del av Uzi Landsmanns och Keijo Kurkinens dragning kring Cucumber och Gherkin.

Jag imponerades av säkerheten i deras presentation. Keijo belyste på ett bra sätt problembilden med hur kravhanterare inte alltid förstår utvecklare och tvärtom och att man eftersökte en gemensam plattform som gjorde det möjligt att se kopplingen mellan användarberättelser och den faktiska realiseringen av systemet – implementationen.

Uzi fortsatte sedan på ett underhållande och träffsäkert sätt berätta kring konkreta tillämpningar och visade hur man i ramverket skriver User Stories som sedan blir skalkod för testfall och olika körsekvenser. Jag gillade det faktum att mycket fokus lades på de praktiska övningarna. Ofta är det just under övningarna som besökaren själv börjar ställa frågor, får ”aha”-upplevelser och ser möjligheterna kring tekniken och hur den kan användas i det egna projektet.

Känslan efter workshopen var en härlig upprymdhet, ungefär som den man får efter konferenser med ett ämne som man brinner för. Suget fanns där efter ny kunskap och som kanske på längre sikt kommer ge mig en stabil plattform att utgå ifrån i mina egna konsultprojekt.

/vid tangentbordet, Fredrik Åhman, Systemutvecklare hos Webstep

Kort om författaren: Fredrik, som är en javautvecklare med mer än 15 års erfarenhet, har jobbat som lärare inom systemutveckling och programvarudesign. Kommer ursprungligen från Gävle och är en hängiven tekniknörd. Fritiden spenderar han med att sparka liv i sin radiokonstruktion för 2M-bandet, underhåller sina grannar med sitt klaviaturspelande (Roland Juno II), samt umgås med sagda grannar (som verkligen är urtrevliga 🙂

Missa inte! Den 17 nov går Kompetensbion av stapeln, här är din möjlighet att få lyssna till spännande talare, som mixas med mat, mingel och avslutningsvis film (James Bond: Spectre). Anmälan sker här!

Kompetenskvällar känns verkligen som ett bra sätt att hålla sig uppdaterad med den senaste tekniken och ramverk samtidigt som man får tillfälle att diskutera sina egna idéer tillsammans med kollegorna.

Relaterat / Kontaktpersoner

Vedlagte filer