fbpx
Gå till innehållsmeny
Tjänst, projekt, namn...

Kontakta oss

Välj stad

Spänning och utmaningar på Websteps årliga höstkonferens

I mitten av september samlades våra kompetensområdesexperter från hela Sverige i vackra Barcelona, för en helg fylld av utmanande och kompetenshöjande aktiviteter.

Höstkonferensen, som är ett återkommande tema hos Webstep, uppmuntrar här till kompetensutveckling där ämnena varvas mellan intressanta och intensiva talare till presentationer och diskussioner där man förenar nytta med nöje.

Konferensen inleddes med Lightning Talks, där varje talare gavs ~10 minuter att presentera ett ämne dom brinner för. Här gavs vi möjlighet att lyssna till våra egna konsulter som på löpande band smattrade fram ämnen i stil med ”Lockpicking 101”, ”Efficient Agile Teamwork”, ”Passwords” och ”Do you know that you are a powerful wizard?

Bland annat så presenterade Louis Hansen från vårt Malmö kontor ett lite annorlunda ämne i ”Lockpicking 101”, som här handlar om hur man handgripligen dyrkar upp lås. 
Och även om detta kanske känns som ett ämne som ligger långt ifrån vår egen verksamhetsbubbla så framgick det snart att samspelet mellan IT- och fysisk säkerhet är något som inte bör underskattas.

– “Det här var en Grymt Bra Konferens med ett fullspäckat schema och intressanta blixttal, med jättetrevliga, motiverade & professionella kollegor…“, säger Peyman T. Rashid, Senior konsult, Webstep

Blixttalen avlöste snabbt varandra och följdes upp av mötesformen Open Spaces – som bygger på att ta tillvara deltagarnas engagemang och kunskap. Här finns ingen förutbestämd agenda utan den skapas på plats av deltagarna. Den enda regeln är rörlighet – att man rör sig dit man känner att man lär ifrån eller bidrar mest i. Det här skapar en skön, flexibel stämning samtidigt som att mötet blir väldigt effektivt.

Vi på Webstep tror inte på begränsningar och därför finns det alltid möjligheter att fortsätta att utvecklas med oss, och konferensen i Barcelona är ett tydligt exempel på detta.

Vill du vara med och vidareutvecklas? Håll då ögonen på nästa Kompetensbio, som är inplanerad under hösten – inbjudan kommer inom kort.

Webstep gästade vackra Barcelona i samband med Höstkonferensen 2016

Relaterat / Kontaktpersoner

Vedlagte filer