Gå till innehållsmeny
Tjänst, projekt, namn...

Kontakta oss

Välj stad

Våra kompetensområden

Behöver du förstärka IT-avdelningen med konsulter inom systemutveckling i Java, .NET, Front-end, Data Science eller IT-management? Hos oss hittar du marknadens vassaste IT-specialister med många års erfarenhet av konsultrollen, bland annat från bank/finans, transport, offentlig sektor, energi, spel, media, telecom/ISP, livsmedel, retail och High-Tech.

Systemutveckling Java på längden och bredden

Hjärtat i vårt IT-konsult-erbjudandet har från start varit systemutveckling. Vi har lång erfarenhet av Java-plattformen och har dessutom alltid örat mot rälsen när det gäller nya tekniker och plattformar som t ex Kafka, Kubernetes och AWS. Tillsammans på Webstep är vi närmare 300 IT-konsulter med erfarenhet från branscher som bank/finans, offentlig sektor, spel, media, handel och High-Tech.

Allt det här får du hjälp med

Förutom systemutveckling inom Java omfattar vår samlade kunskap, även arkitektur, front-end-utveckling, mobilutveckling, DevOps och drift, i molnet eller on-prem, Big Data-relaterade lösningar och Artificiell intelligens/Machine Learning. Lägg dessutom till att du kan få hjälp med bland annat arkitekturgenomgångar, förstudier och rådgivning genom hela projektet, så förstår du möjligheterna.

”Utveckling av webbapplikationer”

Jag arbetade tidigare på ett företag inom säkerhet och larm. Mitt huvudsakliga arbete var utveckling av de webbapplikationer som avdelningen ansvarade för. Det omfattade både grafiska gränssnitt och kopplingar till back-end systemen. En stor del av back-end arbetet handlade om att designa REST API:er för de olika applikationerna. Men det fanns också flera tillfällen att implementera ny funktionalitet som exempelvis microtjänster i Kubernetes. Teamet arbetade relativt strikt enligt SCRUM och vi hade även stort fokus på code reviews”.

Staffan, Java-konsult, Malmö

.NET-utveckling driver digitaliseringen framåt

.NET-utveckling är en viktig del i vägen mot ökad digitalisering. Det är därför ingen slump att .NET-utveckling är ett av Websteps specialistområden. Våra .NET-utvecklare hjälper dig att bygga webbplattformar, skapa Azure-lösningar och andra unika lösningar för ditt företags digitalisering.  Att våra IT-konsulter dessutom har djupa kunskaper inom .NET-baserade CMS-system öppnar för ännu fler möjligheter till en framgångsrik digitalisering. 

Värdeskapande lösningar

För oss är det självklart att arbeta efter agila metoder. Men vad betyder det i praktiken? Det handlar om att ständig rikta blicken på planerna, vara lyhörd för förändringar och snabbt kunna fatta nya beslut. Resultaten blir säkra, effektiva och värdeskapande IT-lösningar, skapade med moderna hjälpmedel som exempelvis .NET Core eller kraftfulla ramverk för Javascript.

”Utvecklare av interna IT-tjänster”

Tidigare arbetade jag som full-stackutvecklare på ett assistansbolag. Jag hade främst rollen som utvecklare av interna IT-tjänster, exempelvis hantering av tidrapportering, löneöversyn, uppdrag och budgetar. Jag byggde Front-end med ASP.NET MVC-arkitektur. .NET Web API och nya funktioner byggdes som microservices med .NET Core Azure-funktioner och Cosmos DB. Hosting och distribuering gjordes med Azure och Azure DevOps”

Simon, .NET-konsult, Stockholm

Data science förändrar morgondagen

Framstegen inom artificiell intelligens och maskininlärning påverkar redan i dag världen på olika sätt. Och utvecklingen går rekordsnabbt. Tillgång på data, beräkningskraft och forskning om nya algoritmer kommer att innebära stora förändringar i framtiden. I dag satsar både nationer och företag strategiskt inom data science. Det handlar helt enkelt om att ligga i framkant för att kunna vara fortsatt konkurrenskraftiga även i morgon.  

Förstudier eller kanske kompetensförstärkning?

Vi på Webstep spelar en central roll i våra kunders utveckling inom data science. Med drygt 30 IT-konsulter i Norden ser vi till att projekten går i mål med optimala resultat. Vi hjälper dig med allt från förstudier och test av hypoteser till proof-of-concept och kompetens-förstärkning.

Data science-specialister

Våra svenska team hittar du i Sundsvall och Stockholm. Båda teamen består av handplockade data science-specialister som brinner för maskininlärning. Här finns kunskap och projekterfarenhet inom bland annat djupinlärning, NLP, datorseende och tidsserier, exempelvis finansiella instrument.  Och här finns gedigen erfarenhet av systemutveckling, matematik/statistik, molntjänster och data pipelines.  

”Teamet låg i teknisk framkant under min ledning”

“Jag har bland annat varit tech lead i ett projekt inom digital marknadsföring, där jag var enda heltidsutvecklaren från start. De olika stadierna av produkten innebar prototypning, utvärdering av produkt, lansering och vidareutveckling. Vi byggde ett team runt produkten som under min ledning låg i absolut teknisk framkant. Teamet introducerades till continuous integration, cloud computing och machine learning – och själv var jag drivande inom streaming och big data.”

 Johannes, Data Science Konsult och regionansvarig, Sundsvall

IT-management ­för alla nivåer

Förvaltningsledning, testledning, produktledning eller kanske agil teamledning?

Oavsett vilken inriktning på IT-ledare du behöver är vi säkra på att kunna erbjuda rätt person. Precis som för våra andra konsulter ställer vi tuffa krav på våra IT-ledare. Det räcker inte med hög kompetens inom det aktuella området. Våra IT-ledare ska dessutom ge teamen och kollegorna förutsättningar att skapa resultat som realiserar värden och nya möjligheter. 

Vilken IT-ledare passar dina utmaningar

Vi erbjuder dig ett brett team av IT-ledare med djup kunskap och erfarenhet från en rad olika projekt och områden – allt från förvaltningsledning och testledning till produktledning och agil teamledning. Och vi utökar kontinuerligt vårt ledarteam med duktiga ledare, så att vi kan hjälpa ännu fler kunder med sina IT-utmaningar.

”Nytt designsystem standardiserar hela banken”

“Jag har bland annat arbetat som produktägare på en bank och initierat ett designsystem som ger möjlighet till standardisering så långt det går. Det innebär att banken kan använda samma komponenter och design i hela organisationen. Jag har också drivit CI/CD arbetet inom teamen för att implementera kontinuerliga leveranser. Dessutom har jag effektiviserat teamens kommunikation och samarbete. Och i det agila arbetet har jag sett till att teamen fått högre behörighet, vilket resulterat i större självständighet.”

Eva, IT-management konsult, Stockholm

Vi kan hjälpa dig med

  • Digitalisering
  • Internet of Things (IoT)
  • Mobilitet
  • Integration
  • Test- och Testledning
  • System- och apputveckling

Nyheter