fbpx
Gå till innehållsmeny
Tjänst, projekt, namn...

Kontakta oss

Välj stad

Webstep expanderar och anställer ansvarig inom IoT

Webstep har värvat Marianne Styrman till bolaget. Hon ska här leda den pågående satsning man nu gör inom IoT-lösningar.

Det har pratats om Internet of Things eller Sakernas internet en längre tid, men då har det oftast handlat om hur många apparater som ska vara uppkopplade inom en väldigt avlägsen framtid. Men det senaste året har någonting hänt. Konsultbolagen börjar de facto göra affärer inom sagda område, så även hos Webstep där man nu anställer Marianne Styrman i rollen som ansvarig för detta område över hela koncernen.

– Marknaden har äntligen nått en mognads- och kostnadsgrad som möjliggör spännande IoT-projekt hos kund. Därför är tiden rätt för mig att gå över till programvarusidan, och då jag upplever att Webstep har de mest erfarna medarbetarna och man redan har en pågående
IoT-satsning var beslutet lätt att fatta
”, berättar Marianne Styrman, Director Internet of Things, Webstep

Marianne Styrman kommer närmast från Texas Instruments, där hon har jobbat som Global Marketing Manager på Wireless Connectivity Solutions. Hos Webstep kommer hon ges möjligheten att koppla samman sin solida kunskapsbas inom maskinvaruteknik med den leveransstyrka som Webstep har med sina 350 seniora konsulter.

– “Alla” ligger i startgropen med stora förväntningar inom Internet of ThingsAnalysföretaget Gartner har i en tidigare prognos hävdat en omsättningsökning på ~22 procent under 2016 för IoT och att den totala omsättningen i världen då skulle landa på 235 miljarder dollar. Enligt Gartners prognos kommer mer än hälften av alla affärsprocesser och system att innehålla IoT-element redan under 2020. Anställningen av Marianne Styrman är därför ett naturligt steg i rätt riktning för oss på Webstep“, säger Jakob Cardell, VD, Webstep Sverige

Webstep är kända för att locka duktiga medarbetare med mycket driv och engagemang till sig och denna gång är inget undantag.

Marianne Styrman, Director Internet of Things, Webstep 2016

Relaterat / Kontaktpersoner

Vedlagte filer