fbpx
Gå till innehållsmeny
Tjänst, projekt, namn...

Kontakta oss

Välj stad

Websteps molnexpert Anders Bjørnestad blir Skandinaviens första AWS Community Hero

Websteps Anders Bjørnestad har gjort en fantastisk insats för kunskapsdelning i molnteknik. Nu har han blivit utnämnd till den första skandinaviska Amazon Web Services-hjälten (AWS Community Hero) någonsin. – Detta är stort för Anders och stort för oss. Kunskapsdelning får världen att gå framåt, och vi på Webstep gratulerar Anders till en välförtjänt hjältestatus, säger Websteps CEO Kjetil Bakke Eriksen.

Genom programmet AWS Community Hero uppmärksammar Amazon, världens största aktör inom molnteknik, de bästa fristående kunskapsdelarna runtom i världen.

– Detta är som en Oscar för rörelsen för ett öppet internet. Den som utnämnts till AWS Community-hjälte har gjort en extraordinär insats, uppvisat unika egenskaper som kunskapsdelare och, inte minst, fått erkännande för jobbet de utfört i intressegruppen de verkar i. Vi är otroligt stolta över att Anders fått denna fantastiska utmärkelse. Och den är välförtjänt. Vi ger en stående ovation till en fantastisk kollega, expert och molnpredikant, säger Websteps CEO Kjetil Bakke Eriksen.

Stolt hjälte tackar för utmärkelsen

Nomineringen till AWS-hjälte sker utan kandidatens vetskap, och i Anders fall har flera stycken kommit in. Utmärkelsen är nu ett faktum, han har gjort ett stort intryck på AWS, och det är en stolt mottagare som berättar om känslorna.

– Jag är tacksam för nomineringen och mycket glad över att ha blivit upptagen i denna exklusiva ”klubb”. Detta är stort och ger mig större möjligheter att nå ännu längre inom ett område jag brinner för, säger Anders Bjørnestad, som började sin karriär samtidigt med internet, och skapade sin första AWS-arkitektur och -implementation redan år 2010. Kunskapsdelning har alltid varit vår viktigaste drivkraft och Anders har varit en nyckelspelare när vi etablerat våra AWS-communitys i Oslo, Bergen, Stavanger och Trondheim.

– Kunskap har den egenskapen att ju mer du delar, desto mer växer den.

– Det handlar om glädjen över att se sammanhang och möjligheter, att använda teknik för att bygga broar mellan visioner och värderingar. Rejäla broar, inga tullstationer, skrattar Anders, som ser kunskapsdelning som avgörande för all utveckling.

Mer information om Anders Bjørnestad finns här:

https://aws.amazon.com/heroes/europe/anders-bjornestad/

– Kunskap har den egenskapen att ju mer du delar, desto mer växer den. Det fina med communitys är att kunskapen sprids på tvären över olika företag och organisationer. Ingenjörer, och kanske särskilt utvecklare, har två egenskaper som sammanstrålar och gör oss antingen mycket värdefulla eller till en stor riskfaktor för leverantören, säger han.

– För det första är vi extremt nyfikna och har en förmåga att snappa upp nyheter. För det andra kan vi genomskåda vad som är värt att ta fasta på. Kombinationen är guld värd för den som har något värdefullt att erbjuda, men också riskabel för leverantörer som försöker sälja produkter som inte håller måttet, avslutar Anders Bjørnestad, som nu får en större spelplan inom teknikområdet han brinner för.

Detta är AWS Community Heroes:

  • Hjältarna genomför tekniska föreläsningar, skriver blogginlägg, svara på frågor i olika forum och lägger upp nyheter och tips på sociala medier
  • En stark tillgänglighet och vilja att dela med sig gör hjältarna till stöttepelare för hela yrkeskårer på ett sätt som överbryggar över nations-, företags- och branschgränser.
  • Integritet och kompetens är avgörande egenskaper
  • För AWS är hjältarna viktiga medspelare och sparringpartner när nya tjänster och tekniker utvecklas och testas

Vår vision är att realisera våra medarbetares och kunders fulla potential. Detta gör vi genom att arbeta ärligt och okomplicerat, innovativt och kompetent, engagerat och kvalitetsmedvetet. Läs mer om oss på www.webstep.se

– Kunskap har den egenskapen att ju mer du delar, desto mer växer den. Det fina med communitys är att kunskapen sprids på tvären över olika företag och organisationer, menar Anders Bjørnestad

Relaterat / Kontaktpersoner

Vedlagte filer