fbpx
Gå till innehållsmeny
Tjänst, projekt, namn...

Kontakta oss

Välj stad

Wepstep noteras på börsen – och rekryterar!

Resan startade redan år 2000. Vid det laget bestod Webstep endast av fyra personer med ett driv utöver det vanliga, som ville göra avtryck på IT-marknaden i Norge. Under åren har milstolparna avlöst varandra, och fyra har blivit nästan 400. Nu är Webstep 17 år senare även börsnoterat på Oslo Børs, och med rätt satsningar och fokus ska 400 bli ännu fler.

Börsklockan ringde för WSTEP-tickern på Oslo Børs den 11/10. Nu ska koncernchefen Kjetil Bakke Eriksen och Webstep anställa ännu fler experter.

– Processen att öppna upp ägarskapet har fungerat bra. Mer än hälften av Webstep-medarbetarna har tecknat aktier i samband med börsnoteringen. Det är vi stolta över! Nu vill vi hemskt gärna bli ännu fler experter, och vi kan erbjuda en fantastisk arbetsplats, säger koncernchef Kjetil Bakke Eriksen.

Webstep grundades år 2000, och sjutton och ett halvt år senare ringde börsklockan för företaget på Oslo Børs under tickern WSTEP. En speciell dag för företaget som växt från bara de fyra grundarna till nästan 400 anställda sedan starten. Sedan 2012 ingår även Sverige i Webstep koncernen.

– Vi har haft en fantastisk resa tillsammans med våra kollegor i Norge under dessa fem åren vi har arbetat tillsammans. Introduktionen på Oslo Börs är en stor milstolpe för hela koncernen och ett viktigt steg framåt för oss alla, säger Jakob Cardell VD för Webstep AB i Sverige.

Skräddarsytt för vår tid

-Vår omvärld har klivit in i digitaliseringens tid där digitala transformationer sker hela tiden. Både inom privat och offentlig sektor sköljer digitaliseringsprojekt in. Vår uppgift är att ta oss an dessa utmaningar, och vi ligger i framkant tack vare rätt satsningar och fokus. Webstep i Sverige har tillsammans med våra kollegor i Norge positionerat oss väl inför den här tiden. Genom våra spetskompetenser, vår nordiska IoT satsning och kontinuerliga arbete på kompetensutveckling har vi möjlighet att hjälpa våra kunder genom deras digitala utmaningar, förklarar Jakob Cardell.

Söker fler medarbetare

–Vi har under flera års tid placerat oss på listan över Sveriges bästa arbetsplats, Great place to work. Ett arbete och resultat vi är väldigt stolta över. Vi anställer duktiga experter med gedigen erfarenhet och dokumenterad praktisk erfarenhet samt solid utbildning. Vi lägger stort fokus och kraft vid kompetensutveckling av alla våra kollegor, eftersom kunskaper är en färskvara och ny kunskap tillkommer i branschen dagligen, berättar Jakob Cardell.

– Vi rekryterar!

Webstep anställer nu nya experter i alla städer där företaget finns. Länkar till aktiva platsannonser finns längre ner i denna artikel.

– Vi söker hela tiden efter duktiga konsulter som kan bli en del av Webstepandan. Vi söker duktiga utvecklare, Java och .Net, testare, testautomatiserare, specialister på maskininlärning och testledare – helt enkelt experter inom respektive fält. Vi söker ständigt efter rätt medarbetare, säger Jakob Cardell.

Vår vision är att realisera våra medarbetares och kunders fulla potential. Detta gör vi genom att arbeta ärligt och okomplicerat, innovativt och kompetent, engagerat och kvalitetsmedvetet. Läs mer om oss på www.webstep.se

Webstep arbetar inom olika sektorer och branscher, med närmare 400 anställda, fördelat på avdelningar i Stockholm, Malmö, Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim och Kristiansand.

Foto: Charlotte Sverdrup

Relaterat / Kontaktpersoner

Vedlagte filer